18. október 2024
Facebook
štvrtok, 05 apríl 2018 20:00

Trumpova administratíva uvalí nové sankcie na vplyvných ruských podnikateľov a politikov

Written by 
Rate this item
(0 votes)

WASHINGTON 5. apríla (WebNoviny.sk) - Administratíva amerického prezidenta Donalda Trumpa sa chystá uvaliť nové sankcie na vplyvných ruských podnikateľov a politikov. Spraví tak na základe zákona schváleného minulý rok Kongresom v reakcii na údajné zasahovanie Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016. Uviedli to vo štvrtok traja nemenovaní vládni predstavitelia. Odporúčame:
Prezident Trump prepustil ministra Shulkina, mal na krku sériu škandálov Ministerstvo financií bude podľa ich slov implementovať sankcie v súlade so zákonom známym ako CAATSA, ktorý okrem miešania sa do volieb trestá Rusko aj za kroky zamerané na podkopávanie demokracie v Európe. Zákon, ktorý Trump v roku 2017 napriek určitým výhradám podpísal, ho oprávňuje uvaliť sankcie aj na Irán za destabilizačné aktivity na Blízkom východe a Severnú Kóreu za jej jadrové a balistické raketové programy. Americkí predstavitelia zatiaľ neuviedli, koľkých ani ktorých Rusov sa nové reštriktívne opatrenia dotknú. Vláda by mala sankcie zverejniť v piatok.

Viac k témam: Donald Trump, Rusko, sankcie proti Rusku, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Trumpova administratíva uvalí nové sankcie na vplyvných ruských podnikateľov a politikov © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 248 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner